اشتباهاتی که به طلاق منجر می شود(راهکارها)
- 1400/12/14
- روانشناسی
آگاهی از اصول اساسی در زندگی مشترک فرصتی است برای اینکه رابطه عاشقانهتان در مسیر سرازیری قرار نگیرد و از اشتباهاتی که به طلاق ختم میشود پرهیز کنید. رابطه زناشویی تا حد بسیار زیادی به درک متقابل و واکنش طرفین بستگی دارد.
اشتباهاتی که به طلاق ختم می شوند( تصمیمات شتاب زده)
اکثر دختران و پسران جوان در اوایل ازدواج، دیوانه وار عاشق هم هستند اما این احساسات آتشین در بسیاری از مواقع به سرعت فروکش کرده و مدتی بعد از ازدواج، بسیاری از اختلاف نظرها آغاز میشود. گرفتن تصمیمات شتاب زده و از روی احساسات، مشورت نکردن با همسر و عدم بررسی منطقی مشکلات باعث دامن زدن به تنشهای بین زوجین میشود.
راهحل: ازدواج، آغاز زندگی دو نفره و پیمودن مسیر مشترک توسط زوجین است که این مسیر خالی از سختیها و چالشها نخواهد بود. پس مدیریت، برنامه ریزی و پیدا کردن راهی برای حل مشکلات اهمیت دارد. در فرصت مناسب با همسرتان در مورد مشکلات و دغدغههایتان مشورت کنید. این کار باعث بارش فکری میشود و در نهایت میتوانید بهترین راهکار را پیدا کنید.
قوانین سفت و سخت در مورد امور منزل
حاکم بودن قوانین سخت و انعطاف ناپذیر در امور منزل میتواند یکی از دلایل طلاق باشد. چنین اشتباهی در زندگی مشترک سبب میشود به جای اینکه خانه مکانی امن و آرامشگاهی برای زوجین باشد، به یک اردوگاه کار اجباری تبدیل شود!
راهحل: با تبدیل کردن کارهای روزمره خانه به سرگرمی و همراه کردن آن با فعالیتهای لذت بخش میتوانید از حاکم شدن قوانین سفت و سخت در امور خانه جلوگیری کنید. اگر در انتهای روز کاری خسته هستید و انرژی برای آشپزی ندارید چه ایرادی دارد که از بیرون غذا سفارش دهید یا مثلا با همسرتان برای تفریح بیرون بروید و نظافت خانه را به بعد موکول کنید. بسیار زیباتر میشود اگر نظافت منزل را به فعالیتی مفرح تبدیل کنید.
تأثیرپذیری از طلاق اعضای خانواده، دوستان و آشنایان
اشتباهاتی که به طلاق ختم می شود
معمولا افراد از اشخاصی که بیشتر از همه با آنها در ارتباط هستند، تاثیر پذیری بسیار زیادی دارند. داشتن روابط نزدیک با افرادی که در آستانه طلاق هستند، میتواند روی ازدواجتان تاثیر منفی داشته باشد. خطر از آنجایی آغاز میشود که شروع به مقایسه کردن زندگی زناشویی خودتان با زندگی مشترک نا فرجام دوستان و آشنایان خود کنید و به این نتیجه برسید که مشکلات مشترک در زندگی زناشویی خودتان با همسرتان نیز وجود دارد. در واقع بر اساس دلایل بی منطق و نتیجه گیریهای غلط از زوج دیگری که طلاق گرفتهاند به این نتیجه میرسید که به زندگی مشترکتان خاتمه دهید. یکی از بزرگترین اشتباهاتی که به طلاق ختم می شوند این است که زندگی خودتان را با بقیه مقایسه کنید.
راهحل: واقعیت این است که اگر مشکلی با همسرتان دارید، قطع رابطه راه حل درستی برای این مسئله نیست. زن و مرد باید با هم رو راست باشند و افکارشان را به راحتی به یکدیگر منتقل کنند. اگر فضای مثبتی در زندگی مشترکتان حاکم باشد، هیچ عامل خارجی نمیتواند رابطه شما را خراب کند. روابط نزدیکتان را با دوستان و آشنایان خود حفظ کنید ولی این رابطه نباید تحت تاثیر شرایط آنها ویا حتی طلاق آنان باشد. مشاوره طلاق در زمینه حل مشکلات زناشویی میتواند موثر باشد. سعی کنید قبل از اینکه تنش و درگیریها عمیق شود، برای بهبود رابطه و افزایش صمیمیت تدبیری بیندیشید.
روراست نبودن در زندگی
عدم صداقت در زندگی یکی از عوامل مهمی است که میتواند صمیمیت یک رابطه را از بین ببرد، چرا که طرفین نسبت به یکدیگر بدبین میشوند. پس از ازدواج متعهد میشوید که زندگی مشترکی بسازید و هر دو در جهت رسیدن به اهداف مشترک با یکدیگر همکاری کنید. پنهان کردن حسابهای مالی، روراست نبودن در مورد خرجهای شخصی، پنهان کردن ارتباطات یا رفت و آمدها و... از جمله مصداقهای نداشتن صداقت در زندگی است. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه پیش بینی کنندههای طلاق کلیک کنید.
راه حل: سعی کنید از همان ابتدای زندگی صادقانه در مورد مسائل مختلف با همسرتان صحبت کنید تا بتوانید ریشههای اعتماد را در رابطهتان محکم کنید. آگاهی از اینکه میتوانید روی حرفهای همسرتان حساب کنید و او در همه حال با شما صادق است، باعث ایجاد احساس امنیت و عمیقتر شدن رابطه تان میشود.
برهم خوردن تعادل کار و زندگی
وقتی میتوانید ادعا کنید در شغلتان موفق هستید که اجازه ندهید شغلتان روی زندگی شخصی شما تأثیر منفی بگذارد. بیشتر افراد زمانی به خودشان میآیند که خانواده در مرز ازهم پاشیدن است. البته که نباید وظایف شغلیتان را نادیده بگیرید و کمکاری کنید، اما به همین اندازه در قبال وظایفی که نسبت به خانه و خانواده دارید نیز مسئول هستید.
راهحل: زندگی شخصی باید از زندگی شغلی تفکیک شود. اولویتهایتان را در هریک از این دو مشخص کنید. میزان اهمیتی که به شغل و خانوادهتان میدهید نباید اغراقآمیز باشد، وگرنه باعث بر هم خوردن تعادل کار و زندگی میشود. مثلا اگر رئیستان پیشنهاد داد که پنجشنبه تا دیروقت اضافهکار باشید، قبول نکنید. از آن طرف، اگر جلسهی کاری مهمی در پیش دارید که دیر به منزل میرسید، در کمال آرامش به همسرتان توضیح بدهید که جلسهی خیلی مهمی است و نمیتوانید زمانش را به روز دیگری موکول کنید.